MATSEDEL VECKA 22

Till lunch serveras alltid grönsakstallrik, vatten och en halv frukt efter maten.

Måndag
Frukost Fil, flingor och smörgås
Lunch Stekt korv, potatismos och grönsaker
Mellanmål Frukt- eller bärsoppa och skorpa
Tisdag
Frukost Rågflingegröt och smörgås
Lunch Linsbolognese, pasta och grönsaker
Mellanmål Smoothie och knäckebröd
Onsdag
Frukost Havregrynsgröt, smörgås
Lunch Wokad kyckling med nudlar, grönsaker
Mellanmål Bulle, grönsaker och mjölk
Torsdag
Frukost Havregrynsgröt och smörgås
Lunch Fisksoppa, bulle och ost
Mellanmål Toast
Fredag
Frukost Smörgås och varm choklad
Lunch Frikadeller, ris, currysås och grönsaker
Mellanmål Smörgås, frukt och mjölk
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
Frukost Fil, flingor och smörgås Rågflingegröt och smörgås Havregrynsgröt, smörgås Havregrynsgröt och smörgås Smörgås och varm choklad
Lunch Stekt korv, potatismos och grönsaker Linsbolognese, pasta och grönsaker Wokad kyckling med nudlar, grönsaker Fisksoppa, bulle och ost Frikadeller, ris, currysås och grönsaker
Mellanmål Frukt- eller bärsoppa och skorpa Smoothie och knäckebröd Bulle, grönsaker och mjölk Toast Smörgås, frukt och mjölk
Veckans matsedel

Terminens teman

Vildsvinen kommer i höst att arbeta med tema “Broar”. Vi ska studera broar i vår närmiljö, vi ska bygga broar såväl inne som ute samt av olika material. Vi ska även titta på olika broar på internet och samtala om varför de ser ut som de gör.
Nu har vi byggt en s.k. A-bro. Det var spännande att ta sig från en bänk till en annan via en rörlig bro.
Allteftersom kylan smyger sig på så flyttar vi in med temat. Nu har vi byggt fantastiska broar av kaplastavar. Lite svårt eftersom vi skulle bygga tillsammans med en kompis. Då gäller det att samarbeta. Men de blev väldigt fina. Vi har även plockat fram en trämodell av en riktig valvbro. Med hjälp av en beskrivning kunde vi bygga ihop den. Här fick vi lära oss att den viktigaste stenen kallas slutsten eller nyckelsten. Den låser fast alla de andra stenarna. Bron blev så bra att vi till och med kunde stå på den.
Nu ska vi starta upp temat igen. Till att börja med ska vi bygga en bro av kartonger. Det blir spännande. Med gemensamma krafter har vi nu byggt en fantastiskt fin kartongbro. Vi använde rejält med lim och silvertejp. Den påminner faktiskt väldigt mycket om Öresundsbron. Det bästa är att den är så rolig att leka med. Vi har den i gympasalen och tar fram den ibland.
Nästa projekt är att bygga en bro över bäcken vid Grillhuset. Här krävs mycket tänkande och en hel del muskelstyrka. Till att börja med gäller att utforska bäcken för att finna ett lämpligt ställe att placera en bro. Därefter ska det sågas pinnar, såväl tunna som rejält kraftiga. Det är ska bli så spännande. Vår bro är nu klar att sättas på plats.
Dessvärre har vi upptäckt att vattenståndet i bäcken är alldeles för högt och därför får det bli en landbaserad bro istället.
Nu har vi fått bron på plats mellan fyra träd nere vid Grillhuset.  Trots att den inte placerades över bäcken så är det en utmaning att gå på den. Den svajar betänkligt så det är tur att den bara är 30 cm ovanför marken.
Vårt tema “broar” har vi nu avslutat med en utflykt till Fulltofta naturområde mellan Höör och Hörby. Här finns en jättespännande träbro högt uppe bland träden som vi promenerade på. Vi  grillade korv och lekte på en häftig hinderbana. En fantastiskt avslutning på ett spännande tema.

Sniglarna ägnar våren åt att få till en harmonisk barngrupp samtidigt som de planterar diverse grödor i våra planteringslådor.