MATSEDEL VECKA 23

Till lunch serveras alltid grönsakstallrik, vatten och en halv frukt efter maten.

Måndag
Frukost Fil, flingor och smörgås
Lunch Blodkorv alt potatisbullar, bacon och grönsaker
Mellanmål Blåbärssoppa och skorpa
Tisdag
Frukost Mannagrynsgröt och smörgås
Lunch Stekt kyckling, bulgur, sås och grönsaker
Mellanmål Bulle, mjölk och frukt
Onsdag
Frukost Havregrynsgröt och smörgås
Lunch Veg pytt i panna, ägg, rödbetor och grönsaker
Mellanmål Smoothie, knäckebröd och grönsaker
Torsdag
Frukost Smörgås och mjölk/juice
Lunch Korv Stroganoff, ris och grönsaker
Mellanmål Toast
Fredag
Frukost Smörgås och varm chokladmjölk
Lunch Grönsakssoppa, bulle och ost
Mellanmål Smörgås, mjölk och frukt
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
Frukost Fil, flingor och smörgås Mannagrynsgröt och smörgås Havregrynsgröt och smörgås Smörgås och mjölk/juice Smörgås och varm chokladmjölk
Lunch Blodkorv alt potatisbullar, bacon och grönsaker Stekt kyckling, bulgur, sås och grönsaker Veg pytt i panna, ägg, rödbetor och grönsaker Korv Stroganoff, ris och grönsaker Grönsakssoppa, bulle och ost
Mellanmål Blåbärssoppa och skorpa Bulle, mjölk och frukt Smoothie, knäckebröd och grönsaker Toast Smörgås, mjölk och frukt
Veckans matsedel

Terminens teman

I höst kommer vi att arbeta med “hållbar utveckling”. Vad detta innebär för oss återstår att se. Vi kommer tillsammans med barnen att skapa engagerande aktiviteter grundade i läroplanen. Klart är emellertid att sopsortering kommer att bli en del. Vi ska köpa in tunnor och spannar så vi kan sortera mer än vad som krävs av Svalövs kommun.  Vi har även införskaffat samtliga avsnitt av utbildningsradions tv-serie “Barr och Pinne” som ska vara ett stöd i arbetet.

Nu har vi börjat sortera på allvar och stiftat bekantskap med soprobotorna Matilda, Papyrus, Blixten, Glödis m.fl. Barnen har många funderingar rörande vad, hur och varför vi ska sortera. Vi ska även prova på att göra eget papper. Spännande!
Papperstillverkningen är i full gång. Det blir jättefina papper som nu har torkat och som barnen sedan får rita fina bilder på.
Terminen avslutades med att vi pratade om återanvändning. Här handlade det om att inte slänga sådant som man inte längre vill ha utan att återanvända det. Barnen fick ta med en trasig leksak som vi använde till att bygga en skräpstaty.
Nu kör vi igång med ytterligare avsnitt av “Barr och Pinne.
I senaste avsnittet ställdes frågan – vad gör vi med våra gamla batterier? Det ledde till en omfattande diskussion om vilka saker som innehåller batterier och vad man gör med dem när de är uttjänta.